کد خبر: 253741
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۰
علی زراندوز

علی زراندوز در سرمقاله روز " سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ " روزنامه دنیای خودرو، به موضوع «مزایای ایجاد پلیس ۱۱۰ راهور پایتخت » پرداخت.

به گزارش «اخبار خودرو»،عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

معمولا پس از هر تصادفی، ماموران پلیس راهور در صحنه تصادف حاضر می‌شوند. بر این اساس، در مواردی از این دست، وظیفه پلیس راهور به‌عنوان نهاد مسئول، مدیریت و بررسی صحنه تصادف، روان‌سازی ترافیک ناشی از آن، ثبت گزارشات لازم و کشیدن کروکی است. حضور سریع و موثر پلیس راهور در صحنه تصادفات، به‌ویژه در مواقع بحرانی و در کلانشهری مانند تهران، نقش موثری در کاهش تلفات جانی، مالی و روان‌سازی ترافیک دارد.

به‌گفته مسئولان پلیس راهور تهران بزرگ، میانگین زمان حضور پلیس راهور در صحنه تصادفات، زیر ۱۱ دقیقه است و صحنه تصادفات در این بازه زمانی از سوی کارشناسان پلیس راهور بازدید می‌شود. البته همان‌طور که بیان شد، این زمان، به‌صورت میانگین ۱۱ دقیقه است و ممکن است حضور ماموران راهور در صحنه تصادف، براساس عوامل مختلفی بیش از ۱۱ دقیقه نیز زمان ببرد. پیک ترافیک، پیک سفر، زمان و موقعیت تصادف و وضعیت آب و هوایی، مواردی هستند که زمان حضور متصدی کروکی را تعیین می‌کنند و سبب می‌شوند ماموران راهور گاهی در زمان اعلام‌شده، نتوانند در صحنه تصادف حاضر شوند.

البته نشانی‌دهی اشتباه از سوی رانندگان یا بیان اطلاعات ناکافی درباره محل وقوع تصادف، از عوامل موثر در تاخیر حضور کارشناسان پلیس در صحنه تصادف است.

عدم دقت در بیان نشانی، ممکن است ناشی از استرس وقوع تصادف باشد یا برخی افراد ممکن است آشنایی کافی با منطقه محل تصادف نداشته باشند و نتوانند اسامی نشانه‌های جغرافیایی مانند خیابان‌ها و چهارراه‌ها را به‌درستی بیان کنند.

براساس آمار منتشرشده در سال گذشته، روزانه ۲ هزار و ۴۰۰ خبر تصادف در شهر تهران به‌مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ اعلام می‌شود. از این تعداد حدود ۶۵ فقره تصادف منجر به‌ترسیم کروکی جرحی می‌شود و کارشناسان پلیس، روزانه نزدیک به ۴۰۰ کروکی خسارتی ترسیم می‌کنند.

همچنین رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ علت دیگر برخی تاخیرهای پلیس در صحنه تصادفات را تعدد تصادف در یک محدوده عملیاتی ذکر می‌کند. اما مسئولان پلیس راهور تهران بزرگ برای سال جدید، تمهیداتی را جهت کاهش زمان رسیدن ماموران راهور در صحنه تصادف و سهولت تماس و اعلام تصادفات اندیشیده‌اند.

به‌گفته رئیس پلیس راهور تهران بزرگ، شماره ۱۱۰ در تهران روزانه حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار بار زنگ می‌خورد؛ درحالی که نیمی از این تماس‌ها مربوط به‌حوادث ترافیکی هستند. بر همین اساس، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ معتقد است این تماس‌های ترافیکی بهتر است مستقیما به پلیس راهور متصل شوند.

وی دراین‌باره گفت: «این یعنی ما می‌خواهیم مستقلا به‌تماس‌های ۱۱۰ که مربوط به‌حوادث ترافیکی، مسدود شدن راه‌ها و ... هستند، پاسخ دهیم.»

رئیس‌پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: «در حال حاضر موتورسوارهای کلانتری‌ها، همان یگان‌های موتوری مرکز فوریت‌های ۱۱۰ هستند که در پی تماس شهروندان اعزام می‌شوند؛ اما امیدواریم در سال جدید بتوانیم مناطق پلیس راهور را به این موتورسوارها تجهیز کنیم. با این اقدام، سریع‌تر و تخصصی‌تر به تماس‌های شهروندان پاسخ خواهیم داد و در مدت‌زمان کمتری سر صحنه تصادفات حاضر می‌شویم.»

امید است با اجرایی شدن طرح پلیس ۱۱۰ راهور پایتخت، مشکلات ترافیکی ناشی از تصادفات گسترده در پایتخت، در سال جدید کمتر از گذشته باشد و با سهولت بیشتری به‌مشکلات ناشی از تصادفات شهروندان تهرانی رسیدگی شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =